Sade Sati

Če je vaša rojstna Luna v znamenju Škorpijona, Strelca ali v Kozorogu... potem se nahajate v 7-letnem obdobju "Sade sati".

Saturn, v sanskrtu imenovan Šani, je v Vedski mitologiji upodobljen kot visok, suh, temačen, šepavi starec, ki je asket, mistik in jogi. Je moder, a strog učitelj, ki nas ne uči izza katedra, pač pa na podlagi konkretnih izkušenj. Zaradi njegovega statusa starostnika, mu pripisujejo tudi precejšnjo mero avtoritativnega obnašanja. Je predstavnik ljudstva, demokracije, in se 'bori' za pravice vseh, v družbo vnaša red in disciplino na osnovah poštenosti, odgovornosti in marljivosti. Predvsem pa je zaščitnik starostnikov, invalidov, brezdomcev, revežev, bolehnih ali kako drugače prikrajšanih ali manj privilegiranih.

Velja za počasen planet, saj se, pri svojem prehodu skozi zodiak, v vsakem astrološkem znamenju zadrži do 2,5 leti. To pomeni da nam prinaša upočasnitev, zakasnitve, predvsem pa življenjske lekcije in preizkušnje na tri področja, ki jih zaznamujejo tako imenovane Hiše v natalni karti, ki konec koncev bogatijo našo življenjsko modrost in naš razvoj duhovnega bitja. Pomembno je tudi, kje je Saturn- Šani postavljen v naši natalni karti, ki katerim področjem vlada.

Predvsem nas želi naučiti, da se zavemo, da je v življenju vse minljivo, da imajo vse stvari svoj začetek in svoj konec in da nam pretirana navezanost ali vpetost na materialni vidik življenja lahko prinese tudi trpljenje. Zato nam prinaša učne lekcije ravno iz področij na katere smo najbolj navezani, najsi bo na ljudi (starši, partnerji, otroci, prijatelji…) kot seveda na stvari (moja zemlja, moja hiša, moja služba, moj avto, moj denar…), stvari za katere mislimo, da nebi mogli funkcionirati brez njih.