Djotiš

Djotiš ali Jyotish

Je vedska astrologija, ki izhaja iz Indije.

To je sistem, ki so ga že pred tisočletji zapisali modreci (rišiji) in vsebuje gibanje planetov skupaj z njihovimi energijami, ki jih kot posamezniki nosimo v sebi.

Djotiš po sanskrtsko pomeni svetloba... ki nam pomaga prepoznati naše prednosti in nas pouči o naši življenjski poti.

Djotiš ni le astrologija ampak 5.000 let stara veda, znanost, umetnost in filozofija življenja.

Za razliko od zahodne astrologije se pri djotišu upošteva sideralni zodiak in dejansko stanje na nebu ob tvojem rojstvu. Tropski zodiak (dogovorni zodiak), ki ga pozna zahodna astrologija, pa za izračun natalne karte daje posebno pozornost soncu, njegovem položaju ob pomladnem enakonočju in ne tvojem ascendentu.

Pri djotišu ne napovedujemo prihodnosti, čeprav je vpogled vanjo možen. Temeljni namen djotiša je, da razumemo našo karmično popotnico (naravne ritme, ki se dogajajo v nas in okoli nas), se odločimo za spremembe v našem življenju in povečamo svobodno voljo (vplivanje na potek prihodnjih dogajanj).

Pri djotišu poznamo življenjska obdobja, ki jih imenujemo DAŠE. Gre za različno dolga obdobja, ki nam sporočajo aktivacijo naravnih načel (planetov) in z njimi energij in dogajanj na različnih področjih našega življenja.

Eno izmed pomembnejših obdobij v našem življenju je tudi obdobje SADE SATI, ki ga večina doživlja kot naporno obdobje. Namen obdobja pa so pravzaprav globoka spoznanja in s tem povezane so včasih tudi malo težje preizkušnje.

GANEŠ (GANESHA) zaščitnik Djotiša

Djotiš Svetovanje v studiu Unik traja dve do dve in pol uri.

Gre za poglobljen pogovor v sproščenem vzdušju, dialog, ki temelji na medsebojni zaupljivosti in iskrenosti. Zelo bom vesela in tudi vi sami, boste imeli od svetovanja kar se da največ, če mi boste vsaj dva dni pred vašim dogovorjenim terminom na e mail poslali opis vaše trenutne situacije in glavna vprašanja.

“Etika zaupnosti je zagotovljena.”

Navadno se za takšno svetovanje odločimo, ko smo pred kakšno dilemo ali na kakšni življenjski prelomnici ali ko nam je hudo in ne vidimo izhoda, ne vemo kako naprej in kaj nam je storiti, ko se sprašujemo “zakaj se meni to dogaja, bo kdaj bolje?”… Moje mnenje je pa, da si mora vsak, vsaj enkrat v življenju pogledati svojo rojstno karto. Že vsak starš bi moral ob rojstvu svojega otroka vedeti njegova življenjska izhodišča, ta so vidna v natalni karti. In ko bo vedel kakšnega otroka je »dobil« ga bo znal usmeriti. Vsak starš bi sigurno rad vedel kakšni so njegovi potenciali ali bo njegov otrok blestel v športu ali ne, ali bo raziskovalec, poslovnež, zdravnik ali umetnik. Kakšno bo njegovo zdravje in ali se mu kažejo priložnosti v tujini in poodobno. Vse to so pomembne stvari.

S pomočjo Djotiša vam lahko pomagam razumeti in osvetliti razloge za situacijo v kateri ste se znašli ter vam ponudim možne rešitve in vpogled v možen nadaljni potek vaše osebne poti na kateremkoli področju, ki ga boste še posebej izpostavili.

Seveda pa je pomembno vedeti, da ste sami kreator svoje usode.

Ko spoznamo svojo preteklost, ki jo ne moremo več spremeniti, in spremenimo svoje delovanje v sedanjosti, si s tem lahko bolj zavestno izbiramo svojo prihodnost. Za izračun vaše rojstne oz. natalne karte potrebujem datum, uro ter kraj rojstva.

Iz slike neba v trenutku vašega rojstva, natalna karta odslikava vaše življenje, vaše karmično izhodišče, iz katerega se lahko razbere vaša osebnost, vaša naravnanost, vsa področja vašega življenja, od zgodnjega otroštva dalje. Razkrije vaše danosti in potencial, kot tudi vaše šibke točke. Pokaže na obdobja, ko nam je lahko lepo, kot tudi tista, ki nam prinašajo več izzivov, preizkušenj in učenj, ki so pravzaprav obdobja naše osebnostne rasti. Eno takšnih obdobij je prav gotovo Saturnovo obdobje, imenovano Sade Sati, ki traja 7,5 let in se nam ponavlja na vsakih 22 let in pol .

Spremenite ‘ugriz tigra v pik komarja’, kot se je izrazil neki vedski modrec. Poiščite Pot do Sebe! Postanite aktivni in zavestni kreator svojega življenja, DANES, TUKAJ, ZDAJ!